FORGOT YOUR DETAILS?

Asfaltering

Trenger du asfalt til oppkjørselen, gårdsplassen, tunet eller på hytta? Vi leverer asfalt til privatpersoner, borettslag og de fleste andre kunder i Telemark.

Fordeler med asfalt på gårdsplass, i oppkjørsel eller for borettslag

Det er mange som vurderer å asfaltere gårdsplassen, oppkjørselen, en mindre privatvei eller andre småprosjekter hjemme eller på fritidseiendommer. I Powell har vi gjort dette for kundene våre i mange år, og vi vet hva som skal til for at kundene får det resultatet de ønsker seg.Det er mange fordeler ved å asfaltere. Det viktigste for de fleste av kundene våre er at det ser ryddig og pent ut, men det er også flere andre fordeler:
  • Asfalt har en jevn og pen overflate som gir et pent og helhetlig godt inntrykk av eiendommen
  • Asfalt i seg selv er relativt vanntett, og det kan legges dreneringsløsninger slik at du styrer vannet dit du vil ha det.
  • Det kan legges varmekabler under asfalten for å holde det tørt også på vinterstid.
  • Det er lite vedlikehold med asfalt, og du kan både spyle og feie for å få et godt resultat.
  • Det er lang levetid på asfalt dersom det gjøres riktig forberedelser før asfaltering.
  • Det er lett å tilpasse asfalteringen rundt hindringer og helninger slik at totalinntrykket blir bra.
Alt i alt er asfaltering en god løsning dersom du ønsker et langvarig godt dekke med lite vedlikehold. Vi har også farget asfalt ved flere av våre fabrikker. Ta kontakt med oss, så hjelper vi deg med å finne en god løsning.

Dette må du vite før du asfalterer hjemme

Vurderer du å legge asfalt er det viktig å ha kontroll på grunnarbeidet og hva området skal brukes til. Den viktigste faktoren for et vellykket resultat er ikke bare selve asfaltdekket, men hva det ligger på, altså fundamentet.
Når man har planlegger asfaltering, er det noen ting som er viktig å tenke på:
Er grunnen sterk nok? Skal det være gang- og personbiltrafikk på området, bør du ha et underlag på 10-20cm med finknust grus eller pukk. Dette kalles bærelaget og fordeler belastningen til grunnen under. Består grunnen av bløte jord- eller leiraktige masser må bærelaget være tykkere. Underlaget som skal asfalteres må komprimeres godt før asfaltering, det er ikke nok å bare jevne ut grusen. Et tips er å vanne materialet godt og komprimere med en vibroplate eller lignende. Ved mangel på komprimering vil man kunne få setninger og det vil kunne oppstå vanndammer. Asfalt bør ikke legges direkte på underlag som suger opp og holder på vann. Det er også viktig å fjerne vegetasjon før arealet asfalteres. Bruk et ugressmiddel som sørger for at vegetasjonen ikke kommer tilbake - den vil nemlig kunne vokse gjennom asfalten.
Pass på å få overflatevann til å renne bort i fra vegger og faste installasjoner. Dersom man ikke klarer å få et fall på minimum 2% hele veien bort fra dekket, må det settes inn en form for drenering (sluk/dreneringsrenne etc.). Fall må etableres allerede på underlaget før asfaltering. Det er vanskelig å etablere fall med asfalten, og man kan ende opp med at det blir ujevnt. Området bør kunne sperres av for trafikk frem til asfalten kjøles tilstrekkelig ned, helst til dagen etter.
Ta kontakt med oss slik at vi kan komme på befaring og gi hjelp og råd. Deretter utarbeider vi et uforpliktende tilbud til deg, og leverer det vi har blitt enige om.

Levetid på asfalt

Ved vanlig bruk og akseptabel bæreevne i grunnen bør asfalten ha en levetid på 15-20 år. Vær likevel oppmerksom på at enkelte væsker, som f.eks. drivstoff og de fleste lettere oljetyper, løser opp bindemiddelet som holder steinene i asfalten sammen. Der biler med oljelekkasje parkerer vil det lettere kunne oppstå skader på asfaltdekket. Et tips er å bruke sagflis eller et annet middel som kan samle oljesølet.

Vedlikehold af asfalt

Asfalt kan både feies og spyles. Vær litt varsom ved bruk av høytrykksspyler. Dersom det skulle vokse vegetasjon opp gjennom asfalten bør den fjernes så raskt som mulig ved bruk av ugressmiddel. Små hull kan lappes med en lappemasse som man får kjøpt i byggevareforretninger. Ved større reparasjoner kan vi lappe med varmasfalt (130 grader) som ikke er egnet for hobbybruk.

Hva koster Asfaltering?

Pris for asfaltering varierer litt fra prosjekt til prosjekt. Vi kommer gjerne og ser på det jobben du vil utføre du få et tilbud som samsvarer med oppgaven – en fastpris i de fleste tilfeller. Ikke nøl med å ta kontakt, vi kan ganske fort komme med et prisoverslag – og skulle det virkelig haste kan vi gi en prisantydning på stedet hvis oppgaven er rimelig oversiktlig.

TOP